Biträdande projektledare på Fastighetskontoret

Postad av: olmo,

           

             
Ola Mortensen

1. Favoritresmål: New York
2. Jag äter helst: Hamburgare
3. Största intresse: Aktier
4. Bästa filmtips: Wall Street
5. Om jag hade en superkraft skulle det vara: Att kunna flyga

 

Två månader på Fastighetskontoret
För ungefär två månader sedan började jag arbeta som biträdande projektledare på Fastighetskontoret (FSK). Min första tid på FSK har präglats av många nya intryck och erfarenheter. Jag tänkte ta tillfället i akt och berätta vad jag bland annat har fått göra under mina första månader.

Det jag fick göra i början var att följa med flera olika projektledare på deras projekt. Syftet var först och främst att se och lära men också att hjälpa till med enklare arbetsuppgifter. Ett av projekten som jag fick vara med på var en radonbesiktning i Stadsbiblioteket. I Stadsbiblioteket har det genomförts en större ombyggnad av källaren som används för att förvara mängder av böcker. Anledningen till att det har skett en större ombyggnad är på grund av att det har varit för höga radonhalter i källaren. Det som har gjorts för att åtgärda problemet är att det har installerats ett flertal rör i betongplattan som har anslutits till ett fläktsystem. Detta har medfört att det har skapat ett undertryck i betongplattan och på så vis har man kunnat minska radonhalterna i källaren.

Ett annat projekt som jag har varit med på är planering av asfaltering kring Eriksdalsbadet. Jag hade som uppgift att hjälpa ansvarig projektledare med att undersöka vilka regler och föreskrifter som gäller vid asfaltering samt att kontakta en markentreprenör som skulle utföra arbetet.

Jag har också fått ett flertal egna projekt. Ett av mina egna projekt är att förbättra tillgängligheten för personer med funktionshinder i de offentliga delarna i Tekniska nämndhuset (TNH). TNH är byggt under 60-talet och idag huserar ett flertal av stadens olika förvaltningar i huset. Det som ingår i mitt projekt är att t.ex. förbättra belysningen vid huvudentrén, installera tydligare skyltanvisningar och kontrastmarkeringar på trappor i byggnaden.

En av förmånerna att arbeta på FSK är att vi har många unika byggnader som jag tycker är väldigt intressant att få besöka och gå runt och kolla i. I förra veckan fick jag möjlighet att följa med en av våra projektledare på en rundvandring i Kulturhuset. Det var roligt att få se hur det ser ut bakom scenerna med alla installationer samt utrymmena där det tillverkas scendekorer till de olika föreställningarna. Det var också intressant att få provåka den största hiss jag någonsin åkt i. För bakom stora scenen finns det en jättestor hiss som används för att kunna förflytta scendekorer. Hissen är så stor att det får plats en större bil och den har en lyftkraft på 5 ton.

Jag var också uppe och kollade på taket på Kulturhuset. Förutom den fantastiska utsikten över Stockholms innerstad finns här också solceller installerade. Det är totalt 184 st. solcellsmoduler som motsvarar en yta på 240 kvm som genererar ström till byggnaden.
Tack för att ni har läst mitt inlägg och jag hoppas att ni tyckte det var intressant.


Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments