Bitrrädande projektledare på Stockholmshem

Postad av: vaan,

Valerie Antoun

1. Favorit resmål: Nya länder och städer
2. Jag äter helst: Libanesiskt
3. Mitt största intresse: Att resa
4. Bästa filmtips: MATRIX
5. Om jag hade en superkraft skulle det vara: Att kunna teleportera

 

Hejsan!

Jag började arbeta som biträdande projektledare inom nyproduktion på Stockholmshem i mitten av september. Jag har nu varit här i två månader och det har varit intensivt men väldigt roligt. Mitt fokus så här i början är att sätta mig in i rutinerna, läsa mig in på de olika projekten och följa med min handledare på möten samt få överblick över det dagliga arbetet och de olika rollerna som är inblandade i projekten. Det är en sak att läsa om det på universitetet och en helt annan sak att få vara med och se byggprocessen i praktiken, väldigt lärorikt!

Intern Trainee

Förutom traineen på Stockholms stad har jag även ett introduktionsprogram som Stockholmshem satt ihop som liknar ett traineeprogram. Tanken med den interna traineen är att jag ska få en större förståelse för hur Stockholmshem fungerar men även få överblick över organisationen. Jag har fått möjligheten att besöka olika avdelningar och ta del av deras dagliga arbete. Jag har bland annat suttit med i kundtjänst, fått en dragning i hur upphandlingen på Stockholmshem genomförs och varit på besök på ett av Stockholmshems förvaltningsdistrikt. För två veckor sedan var jag ute i Skärholmen och besökte Distrikt Sydväst där jag fick träffa en förvaltare, en områdestekniker samt distriktchefen. Jag fick en fullständig dragning av vad de gjorde, hur deras arbetsuppgifter såg ut och sen fick jag även följa med ut och se hur en dag på jobbet kunde se ut.

 Förvaltarens område – Rubinvägen, vid telefonplan

      Områdesteknikernas bilar

Just nu befinner jag mig på ett av våra byggen i Norra Djurgårdsstaden, Hornslandet där vi bygger 154 lägenheter. Här på Skanskas etableringskontor kommer jag vara i tre veckor och se hur det fungerar ute på bygget. Hittills har jag fått följa med på en säkerhetsrond, suttit med på produktionsmöten, planeringsmöten, varit med på morgongympan och idag har jag åkt upp i kranen och titta på soluppgången över skärgården/gärdet och då har jag bara hunnit vara här i en vecka. Det är full rulle hela tiden och det finns alltid något nytt att se och lära sig!                            

     Modell över hela Norra Djurgårdsstadens exploatering

   Morgongympa varje dag klockan 06.30

Utveckling

Jag tycker att den interna traineen har varit extremt rolig men även hjälpt mig att förstå Stockholmshems organisation lättare och gett mig en bättre bild över de olika faserna i ett projekt. Alla jag har mött ute har också varit väldigt positiva till mina besök och varit villiga att hjälpa till att svara på alla mina frågor och många frågor har det varit! Denna traineeperiod har varit väldigt givande och jag är övertygad om att den hjälper mig att bli en bättre projektledare.   Nu har ni fått lite inblick i vad jag gör och har gjort under mina första månader på Stockholmhem och jag hoppas ni tyckte det varit intressant att läsa om det!

     Soluppgången från kranen      

Ha det bra!

/ Valerie

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments