Presentation av våra uppdrag 2016!

Postad av: fras,

Under våren har vi jobbat med våra nya uppdrag där vi skulle utreda stadens vision 2040: Ett Stockholm för alla. Vi delade upp oss i tre olika grupper som ansvarade för varsitt inriktningsmål; ”Ett Stockholm som håller samman”, ”Ett klimatsmart Stockholm” samt ”Ett ekonomiskt hållbart Stockholm”. I mars var det dags för varje grupp att presentera vad vi kommit fram till. Det gjorde vi inför traineegruppen samt vårens nya tekniksprångare i Paulirummet i Stadshuset.

Gruppen som presenterade ”Ett Stockholm som håller samman” pratade bland annat om skillnaden i förutsättningar mellan olika stadsdelar och hur man på en stadsövergripande nivå försöker minska skillnaderna. De bjöd in Sofi Simonsen, enhetschef på Ytterstadsutvecklingen i Hässelby-Vällingby, som delade med sig av konkreta exempel i deras verksamheter.

Nästa grupp, ”Ett klimatsmart Stockholm”, berättade bland annat om Trafikkontorets arbete för att minska Stockholms klimatpåverkan från transportsektorn samt förskolornas arbete för att minska kemikalieanvändningen i verksamheterna. Torbjörn Kumlin, projektchef för nybyggnation på Stockholmshem, var inbjuden för att berätta om deras energieffektiva lösningar i byggnader.

Sist ut var gruppen ”Ett ekonomiskt hållbart Stockholm” som ställde sig frågan: Hur ekonomiskt hållbar är egentligen bostadsmarknaden i Stockholm? De visade bland annat hur svårt det är för en nyinflyttad i Stockholm att få ihop ekonomin genom en fiktiv person, Greta, som fick representera Stockholmaren.

// T3

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments