Design Thinking på Openlab

Postad av: emho,

 

 

Förra onsdagen var det dags för oss traineer att besöka Openlab för att lära oss mer om innovationsprocessen Design Thinking. Openlab arbetar för att skapa förutsättningar för att göra Stockholm till ett globalt center för samhällsinnovation med syftet att förbättra livskvalitén för stadens medborgare. Du kan läsa mer om deras arbete och verksamhet här: http://openlabsthlm.se/sv/

Målet för dagen på Openlab var att vi traineer skulle få förståelse för Design Thinking som förhållningssätt samt för processens fem faser och hur de kan itereras.

Design Thinking bygger på att våga vara kreativ, utveckla med empati för användaren samt att arbeta tvärdisciplinärt och samskapande. Upplägget för dagen var att lära sig genom att prova och det blev en minst sagt intensiv dag. Frågeställningen som vi applicerade metoden på var hur Stockholms stad kan attrahera och behålla medarbetare. Genom att pröva och ompröva skapade vi idéer och arbetade för att konkretisera och testa att idéerna verkligen mötte målgruppens behov. Olika grupper arbetade med olika vinklar av frågan och många användbara idéer genererades under dagen. I processens första fas, empati-fasen, gick vi ut på stan och frågade medborgarna vad de visste om Stockholm stad. Det blev då tydligt att kunskapen om vad Stockholm stad gör bland många är låg och att det därmed finns ett behov av kunskapsspridning. 

Är du en av de som inte vet så mycket av vad staden gör och vill veta mer så vill jag därför passa på att uppmuntra dig att läsa vidare på http://www.stockholm.se/eller att använda kommentatorsfältet så att vi kan svara på dina frågor och funderingar.

 

 

Vi traineer tackar Openlab och kursledarna Jenny Annebäck och Susanna Nissar för en lärorik dag och för nya tankesätt och verktyg att ta med oss ut i våra respektive verksamheter!

 

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments