Breddning

Postad av: erho,

Den senaste månaden har vi traineer genomfört våra breddningsperioder. Under breddningsperioden byter vi arbetsplatser med varandra i tre veckor. I momentet ingår en introduktion i verksamheten vi besöker. Vi får bland annat möjlighet att se hur de arbetar med projekt- och utvecklingsarbete samt möjlighet att “skugga” en eller flera ledare.

Då min breddningsperiod börjar närma sig sitt slut så jag tänkte dela mig lite av mina upplevelser. Jag har spenderat min breddning på Norrmalms stadsdelsförvaltning. I vanliga fall jobbar ”trainee-Frida” här som controller på ekonomiavdelningen. Min kontaktperson under breddningen, Maria Härenstam, hade satt ihop ett program för mig med inbokade möten och tid för att arbeta med ett projekt. Det fanns även utrymme för att boka in egna möten under tiden jag varit här.

Vad har jag då gjort? Jag har deltagit vid möten på flera av de olika avdelningarna, fått möjlighet att träffa nästan alla; brukare, personal, chefer och till och med stadsdelsdirektören. Jag har också deltagit vid både sociala delegationen och stadsdelsnämndens sammanträde. Min upplevelse är att jag har fått en god inblick i hur arbetet genomförs här även om det varit svårt att kastas in i en stor verksamhet. Trots att alla stadsdelsförvaltningar är en del av Stockholm stad och att det därmed finns många likheter märks ändå en del skillnader jämfört med Enskede-Årsta-Vantör; stadsdelsförvaltningen jag arbetar i vanliga fall. Skillnaderna förstärks nog då Enskede-Årsta-Vantör, med sina cirka 2200 anställda, är bland de största  förvaltningarna jämfört med Norrmalm som med sina cirka 900 anställda är bland de minsta.

Projektet jag arbetade med är en del av ett projekt som hela Stockholm kommer arbeta med under de kommande åren: ”Program för barns rättigheter 2018 – 2022”. Det är ett av flera så kallade styrdokument som stadens alla nämnder och bolagsstyrelser ska utgå från när de planerar och följer upp sitt arbete för att nå visionen om ”Ett Stockholm för alla med fokus på barnets rättigheter och inflytande”. Jag har mellan mina inbokade möten samlat information om hur olika stadsdelar, kommuner och myndigheter arbetar med barnperspektivet samt tagit fram konkreta exempel på hur barnkonsekvensanalyser genomförts på olika områden. Materialet lämnar jag över till Norrmalm och hoppas att det kan vara till någon nytta i det fortsatta arbetet.

Mina veckor på Norrmalm har varit givande. Jag har fått delta, fråga, reflektera och bidra. Nervositeten över att känna mig ”ny på jobbet igen” har övergått till inspiration i den välkomnande miljö jag möttes av och för mig har det blivit, om möjligt, ännu tydligare än innan att vi alla arbetar mot samma mål – ett Stockholm för alla.

Supertack till alla intressanta och engagerade personer jag fick träffa på Norrmalm! Hoppas vi ses snart igen! :)

/Erika

 

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments