Landskapsarkitekt på exploateringskontoret

Postad av: pest,

Peter Staflin

Jobb: Landskapsarkitekt på exploateringskontoret, avdelningen miljö och teknik.

Utbildning: Landskapsarkitekturprogrammet på SLU, Ultuna

Ålder: 36

Fritidsintressen: Musik, musik, musik och att umgås med familj och vänner.

 

Hej!

Jag jobbar sedan januari som landskapsarkitekt på exploateringskontoret. Närmast kommer jag från en anställning på en gruppbostad inom Stockholms stad samt från mina avslutade studier på SLU, Ultuna. Under min utbildning blev jag mer intresserad av hela planeringsprocessen med fokus på de tidiga skedena. För att utveckla förståelsen över den komplexa planeringsprocessen valde jag att söka mig till kommuner vilket kan vara problematiskt som nyexaminerad, de flesta kommuner vill anställa personer med minst 5 års erfarenhet. Traineeprogrammet gav mig en möjlighet att söka en tjänst inom Stockholms stad på exploateringskontoret, samtidigt har jag fått en grundläggande utbildning över kommunens organisation samt hur staden styrs.

Exploateringskontoret förvaltar och utvecklar stadens mark och uppdraget är att realisera 140 000 bostäder fram till 2030. Bostäder och miljöer som ska vara jämlika, tillgängliga och hållbara. För mig innebär det att delvis utveckla allmän plats och utreda projekt, stora som små i framförallt tidiga skeden. Det medför eget ansvar att driva projekten framåt. I mitt arbete har jag ett nära samarbete med kollegor på min och andra förvaltningar, med konsulter och andra byggaktörer. Det jag uppskattar med min arbetsplats är den stora variationen på arbetsuppgifter samt att jobba i olika skalor på projekten.

Tack för mig!

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments